Historie

Welkom!

Welkom op de website van Emté Vader, hier vindt u alle informatie over de winkels. U kunt bovenin de website de keuze tussen Emté Koudekerke en Emté Vlissingen. Daarnaast vindt u een speciale website voor Slijterij Paauwenburg.


Onder het kopje ''Extra Service'' vindt u verschillende interessante extra's van Emté!


Neem eens rustig de tijd om de website te bekijken.

Groeten,

Het Emté team

 

Al meer dan 75 jaar in de levensmiddelen

Het ontstaan van Emte Vader gaat ver terug. Al in 1931 begon W. Vader een winkel in levensmiddelen aan de Nieuwe Vlissingseweg  in het toenmalige Koudekerke, na de oorlog en het water op Walcheren  is deze verhuisd naar de Langevieleweg te Middelburg .

In 1968 heeft de zoon W. Vader jr. de zaak van zijn vader overgenomen en aan de Langevieleweg 81 een zelfbedieningssupermarkt gebouwd.

In 1981 is de toenmalige VEGE supermarkt aan de Schuttestraat  te Koudekerke overgenomen  en zo kwam de familie Vader weer terug op Koudekerke.

In 1983  is de vrouw van C. Vader( de zoon van W. Vader jr.) een drogisterij begonnen aan de Brouwerijstraat te Koudekerke.  Inmiddels waren er toen 3 zaken te weten Meermarkt Vader Middelburg, Meermarkt Vader Koudekerke en Drogisterij- Slijterij ’t Hoekje Koudekerke.

In 1996 heeft C. Vader de Meermarkt in Middelburg verlaten en heeft de Golff Supermarkt in Paauwenburg geopend .

In 1999 is het pand aan de Langevieleweg in Middelburg verkocht aan de huidige apotheek  en de winkel gesloten.

In 2000 heeft de heer W.Vader zicht terug getrokken uit de zaak en heeft C. Vader de zaak van zijn vader overgenomen en in 2004 het nieuwe pand aan de van Hogendorpweg betrokken .

In 2011 zijn beide zaken vernieuwd naar de EMTE formule.